Eskualdeko ostalaritzan bertako produktuen erabilera azterketa

Eskualdeko ostalaritzan bertako produktuen erabilera azterketa

2018-12-11

Tolosaldeko ostalaritza establezimenduek bertako produktuekin duten iritzi, hautemate eta praktiken inguruko azterketaren emaitzak partekatu ziren atzokoan Orexako ostatuan. Tolomendik, Jan Tolosaldea egitasmoaren baitan, eskualdeko ostalaritzak bertako produktuen erabilerari dagokion diagnosiaren ondorioak aurkeztu zituen. Aztikerrek burutu duen azterketa honen emaitzak bertaratu ziren jatetxe, sagardotegi, landetxe, herriko ostatu eta ostalaritzan diharduten profesionalei azaldu zitzaiezkien atzokoan.  Eskualdeko ostalaritzaren argazki baikorra azaldu du azterketak.  Lehen sektorea eta ostalaritzaren arteko elkarlanerako bideak lantzeko apustuari ekitearen alde agertu ziren ostalaritzako profesionalak, elikadura balio kateko eragileen arteko gertutasuna leheneste aldera.

Jan Tolosaldearen inguruko informazio gehiago irakurri